I Telemark ligger Gaustatoppenområdet og her finner du Den Lykkelige Sportsmann. Nærmeste by er Rjukan som ligger rett nede i dalen. Hos oss er det ski inn/ski out og vakre Gaustatoppen ligger rett på utsiden av døren.

Fra et av landets råeste utsiktsfjell, Gaustatoppen har du nesten 1000 høydemeter med frikjøring. Dypt inne i fjellet finner du Gaustabanen som tar deg helt til topps, og du kan sette utfor i urørt snø. Du kan også bestig Gaustatoppen med skia på beina eller til fots. For de mest ekstreme nedfartene må du ha med deg guide. Mer informasjon om disse finner du her:
www.gofreeride.no

Alpinanlegget på Gaustablikk åpner ofte først, så det er bare å holde skiutstyret klart når du er ferdig med høstferien! Nedfartene er varierte, og du kan suse nedover i 32 forskjellige bakker, og ta 12 forskjellige heiser opp igjen. Så klart kan du bruke langrenn skia også! 17 løyper i alle vanskelighetsgrader. Mer informasjon om langrenn og Alpinanlegget finner du her:
www.gaustablikkskisenter.no/

Inni et av Norges mest kjente fjell kan du ta banen til toppen. Fra toppen kan du faktisk se en sjettedel av Norge på en godværsdag! Først må du ta trikken 850 meter rett inn. Deretter er det 1050 meter med banen opp til toppen. Det er trangt og det er bratt, men du vil smile hele veien opp. Ta banen opp, eller ned, eller både opp og ned. Mer informasjon om Gaustabanen finner du her:
www.gaustabanen.no

Oversikt over hele området finner du her: www.Gaustatoppen.no

Det er uendelig mye å finne på hele året i Rjukan og området rundt. Prøv Norges råeste stikkhopp, ta Krossobanen, besøk Norsk Industriarbeidermuseet, kos deg i Rjukanbadet, eller du kan vandre i sabotørenes fotspor og mye mer!

Sjekk her www.visitrjukan.com for mer informasjon.